Olika varianter av bingo

Bingo är ett populärt och välkänt spel som det finns många varianter av. Spelet är populärt i alla åldrar och detta är främst för att det är ett socialt spel. Bingo är ett vanligt spel att hitta online och det är inte heller ovanligt att man har en chatt i bingorummet för att få den sociala biten av spelet även online.

I bingo dras slumpvisa siffror och spelarna markerar dessa siffror på sina respektive spelbrickor. Den person som får ett visst mönster först får bingo. Bingo har sitt ursprung från det brickbaserade lottospelet Lo Giucco del lotto d’Italia från 1500-talet. I Sverige blev vi introducerade för spelet år 1961.

Onlinebingo

Det finns mängder av bingo att spela på online. Här finns renodlade bingosidor blandat med casino och andra spel. Man köper sina brickor online och under tiden som man spelar kan man prata med andra spelare eller chattvärdar i chatten. Man kan ibland även spela extra spel där som ger ökad chans till vinst. Det erbjuds många olika varianter av onlinebingo så som variantbingo och mönsterbingo.

Klassisk Bingo

Detta är den mest traditionella versionen av spelet och den går ut på att få fem nummer på rad. Datorn slumpar fram ett nummer i taget och spelaren kan välja att antingen kryssa för nummer själv eller använda automatisk ikryssning. Här kan man få bingo på varianterna diagonalt, lodrätt eller vågrätt.

Den amerikanska bingon är en version av den klassiska bingon där är ett nummer är förkryssat på brickan och fungerar som en friruta. I denna variant kan man vinna på några fler olika sätt än i den klassiska.

Mönsterbingo

I mönsterbingo ska man få ett specifikt mönster istället för en rad. Vilket mönster det ska vara varierar och svårighetsgraden varierar också exempelvis beroende på hur avancerade mönstren är. Här varierar även chanserna till vinst beroende på vilken svårighetsgrad mönstren är på.

Variantbingo

Man spelar fem gånger på samma bricka i denna variation, vilket gör att man ökar sina vinstchanser. Först ska man få en rad, sen två därefter tre och så fortsätter det. När någon fått en rad så går man vidare till nästa steg.

30-bollsbingo

Om man vill ha en bingoupplevelse men gillar lite snabbare spel så är denna variant något att rekommendera. Här spelas 30 nummer på en bingobricka med 9 rutor. För att vinna behöver man fylla alla dessa 9 rutor.

75-bollsbingo

Denna variant av bingo är den vanligaste av alla varianter online. Man spelar 75 bollar och brickan består av 25 rutor. Här finns en även tom ruta som man kan se som en joker. Denna variant av bingo brukar ha bra vinstutbetalning på grund av att den är så populär.

80-bollsbingo

Denna variant är nästan likadan som 75-bollsbingo. Den stora skillnaden är antalet bollar och att brickan består av 16 rutor istället.

90-bollsbingo

Denna variant skiljer sig från de andra. Här har man 27 rutor men det finns bara 15 nummer bland dessa. De andra rutorna är blanka. Här finns ingen jokerruta.